Historik – Reumatikerföreningen i Hultsfred-Vimmerby

Historik

Vi har varit i Ullared! Vi hade en fantastisk dag med mycket skratt och glädje. Vi var 27 stycken härliga resenärer med på resan. Hoppas vi kan göra om det snart igen.


Den 29 mars var leg läkare Olivia Holm i Folkets hus, Vimmerby och föreläste om artros.
Hon berättade om hur artros kan uppkomma, behandlingar och hon visade även proteser. Vi fick se olika knä- höft- och axelproteser. Mycket intressant föreläsning. Vi var ungeför 70-80 personer som kom för att lyssna.


Den 22-23 april ordnar vi Må bra/egenvårdsdagar på Folkhögskolan i Vimmerby.

Här får vi prova på mjuka träningsformer som passar reumatiker mfl, såsom t ex cirkelträning och pilates. Föreläsning om historisk kriminologi, kvinnors brottslighet.


Årsmöte den 7 mars i Kyrkans hus i Hultsfred kl 14:00.
Årsmötesförhandlingar, kaffeservering med smörgåstårta, lotterier.


Webbutbildning
Den 10-11/12 har Reumatikerdistriktet Kalmar län haft kurs för sina webbredaktörer på Scandic Hotell i Kalmar. Vi var nio tjejer som jobbade hårt för att lära oss att lägga ut bilder och information på våra sidor. Ledaren hade fullt upp med att hjälpa oss alla men stämningen var mycket god.
Alla föreningarna hade deltagare med, vilket var jättebra. Webbredaktörerna var: Anna Hederberg, Västervik, Camilla Gunnarsson, Hultsfred-Vimmerby, Christiane Kelch Hildebrandt, Mönsterås, Eva Fransson,Kalmar, Irene Skoog, Öland, AnnSophie Wollberg, Nybro-Emmaboda, Therese Brandstedt, Distriktet Kalmar, Wanda Sadowska, Oskarshamn, samt Ulla Henriksson, Kalmar. Stort tack till kursledaren Tyrone Svensson .